Kortti opetusluvalla

Henkilöautokortin voi suorittaa myös opetusluvalla. Hommaan tietysti tarvitset oman opettajan sekä opetusajoneuvon. Osa opetuksesta tehdään autokoululla ja osa oman opettajasi kanssa.

Koko prosessi on helpointa aloittaa paikallisen Ajovarman toimipisteestä ja hoitaa opettajan opetuslupa kuntoon.

Autokoulussa opetuslupaoppilaan tulee suorittaa ensimmäisen ajokortin suorittajan teoriatunnit, niin sanotut EAS tunnit. Niitä on yhteensä neljä tuntia. Ennen kuin kyseiset tunnit on suoritettu opetusta ei saa aloittaa. Jos opetuslupaoppilaalla on entuudestaan jokin ajo-oikeus, vaikkapa mopo tai traktori EAS tunteja ei tarvitse käydä. Nämä oppitunnit voit suorittaa meillä autokoululla paikan päällä tai netissä kotisohvalta käsin. Tuntien hinta on 70€.

Kun opetuslupaopetus on hyvällä mallilla ja kokeet lähestyvät, autokoululla suoritetaan riskientunnistuskoulutus. Koulutus pitää sisällään neljä oppituntia ja neljä ajotuntia. Ajotunnit pitävät sisällään riskientunnistusta maantie- ja kaupunkiajossa, sekä pimeänajon ja liukkaankelin ajamista. Neljän tunnin teoriasetti on hyvä suorittaa ennen teoriakoetta, jotta osaat teoriakokeessa vastata riskikysymyksiin oikein. Riskienhallintakoulutuksen hinta sisältäen liukasratamaksun 440€.

Lisäksi myymme suosittuja Nettreeni-tunnuksia. 40€ saat rajoittamattoman pääsyn teoriakoeharjoituksiin. Voit myös ostaa meiltä yksittäisiä ajotunteja, esimerkiksi valmennusta ajokoetta varten.

Erinomaista tietoa opetusluvasta löytyy Ajokortti-info sivustolta

www.ajokortti-info.fi/ajokortin-hankkiminen/opetuslupa