Mopokoulu

Olemme opettaneet mopokortteja jo sadoille vuodesta 2011 lähtien kun mopokurssit rantautuivat autokouluihin. Kurssit ovat olleet suosittuja ja koemenestys oppilaillamme kiitettävää!

 

Miten mopokortti hankitaan vuonna 2019?

Ihan ensimmäiseksi tulee ilmoittautua mopokurssille www.kuljettajaopetus.fi/toijalanautokoulu Valitse itsellesi sopiva ajankohta aloittaa kurssi. Mielellään kannattaa aloittaa riittävän ajoissa. Olemme todenneet, että kaksi kuukautta on sopiva aika asioiden opetteluun ja pureskeluun pala kerrallaan, etenkin jos tavoitteena on saada kortti mahdollisimman lähelle synttäreitä. Kurssin alussa opastamme esimerkiksi ajokorttilupahakemuksen hoitamisessa ja muissa käytännön asioissa.

Aluksi käymme ensimmäisen ajokortin suorittajan teoriatunnit 4h eli niin sanotut EAS-tunnit. Seuraavaksi pidämme kaikille vapaaehtoiset oppitunnit joissa opetellaan liikennesääntöjä ja valmistaudutaan teoriakokeeseen. Meillä kurssin hintaan kuuluvat nettitunnukset, joilla saat rajoittamattoman harjoitteluoikeuden teoriakoeharjoituksiin, oppikirjan ja extrateoriatunnit silmällä pitäen teoriakoetta. Teoriakoe on haastellinen, mutta täysin läpäistävissä hyvällä valmistautumisella. Teoriakokeen saa tehdä kuukausi ennen kuin täytät 15-vuotta.

Pakollisia ajotunteja ei laki tällä hetkellä määrää yhtään, mutta me haluamme jokaiselle turvallisen startin liikenteeseen ja valittavanasi on mopokurssi joko neljällä tai kahdella ajotunnilla. Käytännön suositus meillä on tuo neljä tuntia, joka sekin on todella vähän! Vanhempien kanssa on syytä miettiä kotona kuinka monella ajotunnilla lähdetään tähtämään mopokorttiin ja turvalliseen liikkumiseen!

Lopuksi homma huipentuun katsastuskonttorin pihassa tehtävään käsittelykokeeseen, jonka hyväksytysti suoritettua saat ajoluvan heti!

Lisäksi on mahdollista tehdä mopokortin kanssa samaan aikaan traktorikortti, jonka saat pelkällä teoriakokeella. Siitä ei tule lisäkustannuksia, vain vähän lisää opiskelua. Jos taas teet traktorin teoriakokeen toisella kerralla, on ylimääräinen kustannus tämän hetken hinnoilla 35€.

Kurssihintamme kahdella ajotunnilla ja neljällä teoriatunnilla on 310€ tai neljällä ajotunnilla + kahdeksalla teoriatunnilla 440€. Lisäksi tulevat viranomaismaksut eli ajokorttilupahakemus, teoriakoe ja käsittelykoe yhteensä 83€.

Vanhemmat ovat tervetulleita juttelemaan autokoululle mopokorttiasioista, mutta homman voi itse kortin suorittaja hoitaa myös itsenäisesti ja helpoin tapa on vain ilmoittautua haluamalleen kurssille ja saapua paikalle. Me pidämme huolen lopusta!

Jos Sinulla on kymyksiä asiasta, niin ota toki minuun yhteyttä puhelimitse tai vaikka whatsappin kautta 040 7295072.